De Rechtsofobe Haters

Serieus, Trouwe Lezer, even serieus. Ik was dus in de veronderstelling dat politiek werd bedreven door kundige, verstandige mensen. Mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Mensen met visie. Mensen die tegen een stootje kunnen. Mensen die gekozen zijn door hun gelijken omdat ze de kunde en de visie hebben om de rest bij de hand te nemen en ze naar een betere toekomst te leiden. Naïeve ik zeg. Potverdikkie. Heb ik mezelf toch weer even voor het lapje gehouden. Hadden we eerst al de politiek leiders van PVDA en CDA die als kinderen op een schoolplein aan het ruzien waren, kwam gisteren Frans Timmermans (werkloze PVDA hotemetoot) daar keihard overheen met zijn anti Geert Wilders retoriek: ‘Hij mag niet meedoen met ons want hij is stom. Lekker pulla. Kom jongens, gaan we zonder hem knikkeren.’ Ja hoor, heel slim. Zo volwassen ook. Iemand die een grotere bakkus heeft en het gewoon beter doet dan jij gewoon uitsluiten omdat je anders niet kan winnen. Laffe hond! Hetzelfde geldt voor Wouter Bos. Een beetje de moreel superieur uithangen. Wouter Bos, de minister van draaikonterij. Wouter met de rubberen ruggengraat wil ineens credit voor het feit dat hij welgeteld 1 (één) keer zijn woord heeft gehouden. Hij moet zich verdomme schamen.

Waar was ik ook alweer? Ohja, kinderachtige politici. Net als je denkt dat het niet erger kan is het net als het script van The Bold and the Beautiful: het kan ALTIJD nog een graadje erger. Forenzenkrantje Metro (editie Rotterdam) bevatte gisterochtend een werkelijk té-nen-kom-mend interview met wethouder van grasveldjes en meedoen in 010, Rik Grashoff (GroenLinks). Nou, kom op Cappuccino, zo erg is het toch niet? Nouuuu, reken maar van jetje hoor! ‘Ze liegen mamma! Dat is niet eerlijk hoor! Hunnie spelen vals! Huilie huilie, Mammaaaaaaa! ‘ is zo ongeveer de strekking van het interview (PDF Alert!). Verschrikkelijk. Ik mag hopen dat razende Rikkie flink op zijn sodemieter van zijn partijgenoten. Gebeurt dat niet, dan is het echt zeer treurig gesteld met GroenLinks in Rotterdam. ‘Leefbaar speelt voortdurend op de persoon,’ jankt de wethouder. Om vervolgens te melden dat Ronald Sørensen van Rotterdam ‘geen haar beter is dan Wilders’. Alsof dat zo erg is trouwens. Hij zorgt tenminste voor opschudidng en scherpte.  Ook Marco Pastors spreekt me gespleten tong en is een leugenaar, volgens Grashoff. De pot verwijt de ketel etc. Leefbaar is ‘de partij van onfatsoen en onverdraagzaamheid’. Heel volwassen, Rik.

Vooral ook dat stukje ‘Geen haar beter dan Wilders’. De haat en de angst die er uit spreekt. Ongelooflijk. In de ideale wereld van Grashoff en consorten hebben alle partijen die ook maar een beetje een rechtse inslag hebben geen voet meer om op te staan. Zeg maar een soort uhm, tsja…. Linkse dictatuur.  Een grote bek hebben over fatsoen, maar als ze hun gesubsidieerde plekje op het pluche dreigen te verliezen zijn de methoden waar ze zich van bedienen zo mogelijk nog smeriger als waar ze hun politieke tegenstanders van beschuldigen. Wilders en Pastors mogen dan geen geweldige politici zijn, ze staan wel voor wat ze zeggen en veranderen niet in huilende babies als het even tegen zit. Zij zijn tenminste consistent in het verkondigen van hun mening.

En de volgende verdraagzame mafkees staat alweer op: @politicus1. Geen politicus overigens, maar een publicist, journalist en gespreksleider. Iets zegt mij dat hij nog politiek gekleurder gesprekken leidt als Fransisco van Jole. Op zijn blog ‘Compleet Alphen’ heeft hij echt een gierend goed stuk geschreven. Not. Ik heb het 2x gelezen om er zeker van te zijn dat het geen sarcasme was, maar de man is dus serieus. Hij geeft een prachtig voorbeeld van de linkse angst om een rechtser kabinet te krijgen. Was eerst het verwijt dat Wilders maar een One Issue Partij is met als enig doel de moslims uit het land te werken, nu tovert Kaj de volgende prachtige redenatie uit zijn hoge hoed: ‘Hij heeft verdomme ineens een mening over méér dan 1 onderwerp want hij heeft het over de AOW! Maar dat is even niet de bedoeling! Wel godverdomme, Wilders, hou je bij de Moslims. Daar kunnen we je op bashen! Vunzige Geniepigaard! Onbetrouwbare Schoft!’

Ik wil daar slechts op zeggen: beste Kaj, dit is de meest idiote redenatie die ik ooit heb gehoord. Alsjeblieft, onthou je voortaan van politiek commentaar. Prutser.

De vraag rijst natuurlijk wel: met wie zou de PVV een coalitie moeten vormen, mocht ze de grootste partij worden? Ik ben bang dat er voor Wilders en zijn anti-bontkraagjes retoriek nog maar 1 ding op zit: regeren met Marianne Thieme. Die is ook tegen bont.

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 24 februari 2010, in Politieke Waanzin en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Dyslectisch? Mijn bezwaar tegen meneer WEilders gaat over het feit dat hij zo maar het verhaal over de AOW kaapt en water in de wijn wil doen als het over de islam gaat. Dat is je reinste opportunisme en wel van de meest zwartgallige soort.

  2. Op het gebied van kunst, cultuur en milieu zou het een drama zijn als de PVV aan de macht komt, met een aantal standpunten ben ik het wel eens.. Bovendien doet Sietze Fritsma me meer denken aan die knakker van de Cup-a-Soup reclame, Verder komt het onderwerp veiligheid al jaren mijn strot uit, Nederland is 1 van de veiligste en welvarendste landen … Lees verderter wereld. PVV-er’s laten zich door angst leiden en dat lijkt me geen ideale leidraad.

    Daarom voor iedereen, stem D’66 voor een nog beter Nederland!

    Grt. Hans van Mierlo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: