Moraalridders van het ergste soort

Sander Vreeswijk, Trouwe Lezer. Dat hij moge branden in de hel. Dat hij, voordat hij in de hel terecht komt, vooral veel en veelvuldig pijn mag lijden. Centimeter voor centimeter. Een honkbalknuppel met roestige spijkers gedoopt in salpeter is daarbij nog maar het begin. Dat dat even duidelijk moge zijn.

Maarrrrrr in de nasleep van dit drama zijn er altijd weer mensen die denken dit te moeten gebruiken om hun morele gelijk op te dringen aan anderen. Femke Halsema bijvoorbeeld (hier en hier) en nog een graadje erger, JP Geelen (handige samenvatting op GS). Zij klagen over het ‘mediagehijg’ en nieuwszenders die het nieuws graag direct brengen. Is dat niet logisch, helemaal in een vreselijk geval als dit? Lijkt mij belangrijk dat het publiek geïnformeerd wordt. Of houden deze (goh, toevallig) linksche tiepjes het volk graag dom met hun badinerende toontje. Niks geen mediagehijg, Femke. Worden de ouders lastig gevallen? Wordt de hele familie erbij gesleept? Nee, Die wordt respectvol met rust gelaten. Het gaat puur om het feit dat er een gevaarlijke kinderkiller rondloopt. Get used to it Femke, we leven in de 21e eeuw. Nieuws kan snel gebracht worden en wordt dus ook snel gebracht. Of wil jij terug naar de tijd van de rondreizende minstrelen die eens in de maand het nieuws komen brengen van heinde en verre? Ga toch weg.

Nog veel verschrikkelijker is de column van beroepsazijnzeikerT Geelen. Al in de eerste alinea basht hij de ouders van Milly helemaal de grond in door hun moove richting SBS6. In hun geestelijke nood hebben zij de ondergens niet geschuwd? Wut? Pardon? What The FFFUCK!? Ik mag lijen dat jij geen kinderen hebt, mijnheer Geelen. Ik zou mij als zoon van jou echt bijzonder treurig voelen na zo’n opmerking. ‘Nee hoor, mijn pappa houdt best veel van mij, maar mocht ik ontvoerd worden dan hoef ik niet te rekenen op moeite van zijn kant om mij te vinden. Das beneden zijn niveau’. STERF, JP Geelen, STERF. Als je kind weg is doe je er alles voor om te zorgen dat het terugkomt. Ieder graantje publiciteit is broodnodig. Het LAATSTE wat ze dan kunnen gebruiken is de veroordeling van zo’n achterlijke couch potatoe als jij. Wees verdomme blij dat er zoveel aandacht aan besteed wordt! Nu was het te laat, maar stel nou dat Milly ergens vastgehouden werd. Stel nou dat iemand wordt getriggered door zo’n uitzending en ze uiteindelijk alsnog levend gevonden wordt. Dan worden de media op handen gedragen omdat ze zo’n actieve rol hebben gespeeld. JP Geelen, jij bent een verachtelijk figuur.

Ik stel voor dat mensen als Femke Halsema en JP Geelen lekker verhuizen naar verschillende eilandjes van een Frans Polynesische archipel. Kunnen ze elkaar het nieuws lekker per postduif bezorgen.

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 17 maart 2010, in Overpijnzingen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: