The devil made me do it

Kijk, Trouwe Lezer. Da’s nog eens een mooi staaltje spindoctoren. Want wie ga je blaimen als het geld je zak uit vliegt vanwege al die schadevergoedingen? Wiens schuld is het als de mensen de parochie uitrennen? Wie heeft deze hele dark scheme bedacht? Natuurlijk, de Duivel. Satan was de grote inspirator achter al dat kindermisbruik. NATUURLIJK, dat ik daar zelf niet opgekomen was. PokkeSatan ook altijd. Altijd maar een beetje die goedwillende, heilige en vrome priesters verleiden. En niet alleen die he. Ook politici, zakenlui en zelfs politieagenten zijn de sjaak. Want wat zegt Gabriele Amorth, de 85-jarige opperste hotemetoot geestjesbangmakerT van het Vaticaan: “Ik zeg dat, als men in de evangeliën gelooft, men ook in het bestaan van de duivel – en zijn kracht om mensen tot zijn bezit te nemen – gelooft. Gelovigen geloven dat mensen door de duivel bezeten kunnen worden en… geloven in de krachten van duiveluitdrijvingen.” Kortom, de horny priests waren niet bezeten, maar wel verleid door de duivel. Maar treur niet, er is hoop! Want, zo zegt de fossiele exorcist verder: “Er gebeurt niets zonder Gods toestemming en Hij staat toe dat geestelijken, en zelfs heiligen, door de duivel bezeten worden. Maar ik zie vandaag geen duivels kwaad in het Vaticaan. Ik zie enkel goede mensen in het Vaticaan: mensen die bidden en heilige mensen, geen kwaad.”
Aha, komt dat even mooi uit! Als het ene sprookjesfiguur even niet handig is, schuiven we de schuld af op een ander sprookjesfiguur. Handig! Maar gelukkig is daar de kerk, vol rechtschapen mensen. Goede mensen. Mensen die bidden. Rrrriiiight. Misschien dat Sander Vreeswijk er nog wat aan heeft. Het schijnt dat die ook nog al bezeten werd als hij in extase kwam. Ga toch weg met dat schijnheilige gedoe. Het heeft allemaal geen zin. Uiteindelijk komen we allemaal onder de heerschappij van een Chinees vrouwtje… (Via Grenswetenschap)

Update: Onderzoek bewijst: Katholiek misbruik valt mee in relatie tot andere beroepsgroepen. Oh, nee, dat maakt het meteen een stuk minder erg…

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 19 maart 2010, in Overpijnzingen en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: