Vertical Friday 7

Het is me wat met die Grieken hè, Trouwe Lezer. Hebben ze ons weer voor het lapje gehouden. Die dekselse soufflakibakkers. Die guitige ouzoslurperts. Die donderse Helleense drachmeverbranders. Hebben ze ons er weer in laten trappen. Waar ze eerst de hele EU in het ootje namen door gewoon ja-ren-lang glashard te liegen over hun financiële huishouding, doen ze het nu gewoon weer. Je zou toch zeggen dat die financiele knakkers van het IMF en de EU extra op zouden letten. Ezel en steen, zeg maar.  Maar nee hoor. Al die duur betaalde specialisten (van onze belastingcenten, vergeet dat niet, Trouwe Lezer) zoals @jcdejager die ons bezwoeren dat alles nu tiptop in orde was met die olijvenvreters zaten er weer naast. Het begrotingstekort blijkt nog een procentpuntje hoger te liggen dan men al dacht. Dit verschil komt enkel en alleen omdat de zonen van Sparta WEDEROM met de cijfers hebben lopen knoeien. ‘Nee hoor, wai hebbe oellie ulp niet noidig’, riepen de Grieken nog. Maar het kan niet anders of vandaag of morgen gaan ze heel hard smeken en hun handjes ophouden bij de EU, let op mijn woorden. En dan zegt de EU ‘Nee’.

Hoop ik dan. Maar het zal wel weer niet. Nu geld storten in Griekenland is even nuttig als miljoenen naar Afrika gooien. Niet dus. Flikker die Mediterrane leugenaars uit de Euro! Laat ze maar pijn lijden. Want u en ik zitten straks met de gebakken peren, Trouwe Lezer. De kans dat die centen (belastingeld dus) ooit terugkomen is even waarschijnlijk als een regeringscoalitie met PVDA en PVV. Als straks de eindafrekening van deze griekse tragedie komt zitten we allemaal in mineur, wat ik je brom.

Instant Update 11:50 Ik ga een baan zoeken als financieel analist: Griekse PM kondigt straks de activatie van het noodpakket aan. Gelukkig zit mijn spaargeld in een ouwe sok, 3e plankje van de kledingkast links achter een paar t-shirts.
Instant Update 2 11:53 Als het FD het zegt dan is het zo.

Tot die tijd: even lachen met de Vertical Friday!

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 23 april 2010, in Politieke Waanzin, Vertical Friday en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Stelletje klootviolen zijn het. *kuch*. En een beetje te laat voor zuurkool btw.

  2. Dat zeker. Je kan het dit weekend wel op de BBQ gooien natuurlijk #experimenteel

  1. Pingback: Griekse Tragedie part Beta « Cappuccino schrijft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: