Yo ho, yo ho, a pirate’s life for me

Avast, me harties! Pak je sabel en laadt je donderbus, Trouwe Lezer, want er is Goed Nieuws uit het land der politiek. De partij met de gaafste naam sinds de Nederlandsche Bond van Belastingbetalers, de Piratenpartij, heeft genoeg handtekeningen verzameld om mee te doen aan de landelijke verkiezingen van 9 juni. En dat is natuurlijk goed nieuws in een tijd waarin de Nederlandse KGB en organisaties als Brein en BUMA uw privacy het liefst per direct door het afvoerputje spoelen in hun queeste tegen wat zij als misdadig beschouwen. Zij bedienen zich van het argument: ‘wie niets te verbergen heeft moet er geen bezwaar tegen hebben dat er wordt meegekeken toch?’ (denk daarbij een onschuldig met hun ogen knipperende Tim Kuik en Ernst Hirschi Ballin. Dan weet je het wel). Shiver me timbers, daar is dus wel bezwaar tegen, al was het alleen maar om het principe. Het ministerie van justitie,  BUMA en Brein willen graag door middel van deep packet inspection AL UW INTERNETVERKEER controleren en vastleggen.
Daar zit dus ook bij: uw mailverkeer, uw internetbankieren, die vijfstandenvibrator die u bij de Pabo bestelde, die net niet helemaal legale iPod uit Taiwan via eBay en al die uren op Youporn waar u zocht op eenbenige overrijpe MILFs. Totaal niet relevant voor de wannabe Stasimedewerkers, wel gevoelig materiaal waar ze geen fuck mee te maken hebben. Zoiets gaat onherroepelijk fout. Remember de bodyscanner?

Vandaag komt de EU daar nog even overheen met het voorstel om centraal (bijvoorbeeld via Europol) domeinen en ip-adressen af te sluiten bij internetcriminaliteit. Ik zie Timmeh Kuik al orgasmerend van zijn stoel glijden bij dit bericht. Wat zou het toch mooi zijn: ip adressen en domeinen gewoon doorgeven aan een ondoorzichtige instantie waar je als gewone burger nooit fatsoenlijk je beklag kan gaan doen. Bij de minste of geringste verdenking (“Hij linkt naar een youtubefilmpje, de CRIMINEEL”), hop, zo van het internet af. En wie biedt daar tegenwicht aan? Nie-mand. Ja, Bits of Freedom heeft een alinea in het verkiezingsprogramma van GroenLinks geschreven, maar op GL stemmen puur voor dit? Dat is in dezelfde categorie als stemmen op de NSDAP omdat ze zulke mooie snelwegen aanleggen (GODWIN! GODWIN!).

Nee mensen, de enige partij die in de politiek echt voor uw digitale rechten opkomt is de PiratenPartij. Als die opperpiraat daar nou even de sluimerende muiterij kan bezweren kan dat best nog wel eens interessant worden. Bindend stemadvies als u voor digitale burgerrechten en tegen aantasting van uw digitale vrijheden en privacy bent: De Piratenpartij!

Bonus: International Talk Like A Pirate Day wordt een nationale feestdag! Arrrrrrrrrrrrrrrr matey’s!

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 28 april 2010, in Politiek en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Drink up me harties, yoho!

    Mijn stem hebben ze! Tim Kuik en al dat andere tuig moet met ze poten
    van mijn priveleven afblijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: