Griekse Tragedie part Beta

Griekenland, bedankt!Zei ik het niet, Trouwe Lezer? Zei. Ik. Het. Niet.? Die guitige gyrosbereiders aan de Middellandse Zee zijn een bodemloze put aan het worden waar zelfs de minnaars van Gordon van zouden schrikken. De kosten voor het redden van Griekenland kunnen de komende drie jaar oplopen tot wel €120 miljard! Jawel, zelfs als je snel zegt is het ook nog veel. Laat maar lekker omklappen die gasten zou je zeggen. Ook experts zeggen het. Dat krijg je ervan als je na iedere maaltijd je servies kapot flikkert. Maar, Trouwe Lezer, wat gebeurt er dan? Wat is het alternatief? Nou, dat is dus ook driewerf K.U.T.

De schulden die Souvlakibakkers gemaakt hebben moeten toch afbetaald worden, niet waar? En bij wie hebben ze deze schulden uitstaan? Juist, andere landen uit de Eurozone, beleggers en banken. Vooral banken. En u mag raden wie ze weer overeind mag houden als die ineens zo’25 miljard minder hebben. Juist, de belastingbetaler. U en ik. Maar dat is nog niet alles; als Griekenland failliet gaat, is er een zeer reële  kans dat er meer landen zullen omvallen. Dat gaat nog meer kosten en als het even tegen zit sodemietert het hele stelsel in elkaar. Kortom, we’re fucked either way. Wij mogen er weer voor opdraaien. Want als politici zeggen wat ze echt denken en openlijk gaan twijfelen…

Zou het dan zo erg zijn als de hele financiële markt in elkaar stort? Kunnen we dan niet gelijk schoon schip maken? Maybe si, maybe no. Dat lijkt het meest logische om te doen, maar als het om geld en om macht gaat leert de geschiedenis dat de meest logische keuze meestal niet gemaakt wordt. Het zou kunnen lijden tot grootschalige hervormingen, maar voor het zover is, zulle bestuurders en politici krokodillentranen huilen en zal uiteindelijk  de gewone man het voelen. Ik denk dat ik me maar eens in een handarbeid ga bekwamen, wie weet komt dat nog eens van pas.

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 29 april 2010, in Economie, Politiek en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: