MetalMaandag: Dragonforce

Ik ben de beroerdste niet, Trouwe Lezer. Ik kom er eerlijk voor uit dat ik een grafhekel heb aan de PvdA. Werkelijk waar, wat een stelletje draaiprutsmalloten zijn dat. Het kabinet laten klappen op de missie naar Uruzgan? ‘Ja hoor, wij staan voor onze principes,’ riep Wouter Bos fier.En inderdaad, voor een keer hield rubberen Wouter zijn rug recht en het kabinet viel. En wat roept zijn opvolger, Job Cohen? ‘Uiteraard, over een missie in Uruzgan valt te praten.’ Daar zakt je de moed toch van in de schoenen, of niet soms? Ik zit nog steeds te wachten op het Kwartje van Kok (wat inmiddels dus 10 eurocent is geworden). Maar, eerlijk is eerlijk, zo heel af en toe komt er zomaar iets goeds uit die partij. Talentje Paul Tang (Waar kennen we die ook alweer van?) heeft bedacht dat het niet alleen maar de brave burgers uit hobbitstee Nederland hoeven te zijn die per hoofd van de bevolking meer als €300,- naar Griekenland mogen brengen (buiten de al geplande vakantie naar Kreta of Kos om) maar dat de banken ook wel wat mee mogen betalen. En das best terecht, want een van de hoofdredenen om Griekenland te helpen is omdat anders de banken weer omflikkeren. Hulp aan Griekenland is voor de banken dus een soort verzekeringspolis. Daarnaast: de burger betaalt al genoeg aan het overeind houden van van alles en nog wat. Daarnaast zijn het de banken die de bedragen überhaupt aan Griekenland hebben geleend, dus hand en eigen boezem enzo. Uiteraard is dat natuurlijk te mooi om waar te zijn. ‘Oh, we hebben nog maar zo weinig geld, dit trekken we eeeecht niet’. Yeah, right. Face it, Trouwe Lezer, dat broddelwerk van die souvlakislurpers gaat u nog lang in uw portemonnee voelen.

Om nog even op de PvdA terug te komen: in de muziekwereld vind je zulke bands natuurlijk ook. Bands die muziek maken waar je de Taliban nog niet mee wil lastig vallen maken soms toch ook een goed nummer.  Dragonforce is zo’n band. Met een zanger die eruit ziet als Weird Al Yankovic (die overigens tamelijk briljant is) en waarvan je redelijk vaak denkt ‘nounounou  jongen, had dat niet een octaafje lager gemoeten?’, gitaristen die als jippige en bezopen pony’s over het podium heen dartelen en tekstueel evenveel variatie in hun nummers als PSV in spelopbouw (0 dus) zou je zeggen dat deze band geen lang leven beschoren is. Maar toch hebben ze minimaal 1 briljant nummer. Guitar Hero fans weten waar ik het over heb natuurlijk. ‘Through the Fire and Flames’ foutloos uitspelen is het ultieme einddoel van iedereen die Guitar Hero speelt. Als je (net als ik) gewoon gitaar speelt waarschijnlijk ook. Herman Li en Sam Totman hebben een techniek en snelheid waar menig gitarist alleen maar van kan dromen. In dit nummer komt alles wat Dragonforce zou kunnen brengen samen. Goeie solo’s, kekke drums, de zanger weet zijn stem onder controle te houden (eindelijk) en de tekst is best wel epic. Geniet er dus maar van, want de kans dat ze snel nog zo’n goed nummer maken is klein:

PS: dit is een speciaal voor deze video verkorte versie van het nummer. Het hele nummer zien? Klik (op eigen risico).

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 3 mei 2010, in Metal Maandag en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: