De Homoherdenking-Hoax

Ik heb het er al eerder over gehad, Trouwe Lezer. Homo-Apartheid. Niet te verwarren met discriminatie van homo’s. Nee, Trouwe Lezer, met homo-apartheid bedoel ik de door de homo-organisatie opgelegde speciale status van homo’s. Uiteraard is de dodenherdenking een prima gelegenheid voor deze roze subsidietrekkers om maar weer eens het leed van De Heaumeau onder de aandacht brengen. Ook dit jaar is er weer een speciale dodenherdenking bij het homomonument. Want potverdikkie jongens, wat hebben die homo’s (in vergelijking met, nou, laten we zeggen, de joden) het toch zwaar gehad in de oorlog. U kunt zich vast nog wel herinneren dat de homo’s bijna uitgeroeid zijn door de Nazi’s. Massaal werden ze met roze driehoeken op hun kloffie in concentratiekampen gestopt om daar uitgeroeid te worden.

Maar is dat wel zo? Volgens historicus Anna Tijsseling is dat dus vette, rabiate hoaxerij. Rechtbankverslagen uit de periode ’40-’45 laten zien dat er in die periode juist minder aan vervolging werd gedaan dan in de periodes ervoor en erna. En je kan zeggen van die moffen wat je wilt, maar ook in die tijd was Deutsche Gründlichkeit ook al een bekend fenomeen. Alles werd bijgehouden. Je kan er dus rustig op vertrouwen dat de rechtbankverslagen kloppen. Van iedereen die richting Duitsland werd gestuurd werd de reden bijgehouden. Juist na de oorlog werd de vervolging heviger als onderdeel van de strijd tegen de seksuele verwildering. Wil niet zeggen dat homo’s het nou zo supermakkelijk hadden tijdens de oorlog, maar om nou te zeggen dat ze bij bosjes gedeporteerd werden… nee. Sterker nog: de roze driehoek, die zo wordt geclaimd door homobewegingen als Het Symbool van de homovervolging in de tweede wereldoorlog is dat dus helemaal niet. De roze driehoek was een gewoon een manier om gevangenen te categoriseren. De homobewegingen doen het voorkomen of alleen homo’s en joden een symbool opgespeld krijgen. In werkelijkheid werd iedere gevangene ingedeeld in een bepaalde categorie met bijbehorend symbool. De bekendste is natuurlijk de jodenster. Daarnaast was er de zwarte driehoek voor asocialen en werkschuwen, de groene driehoek voor criminelen en de rode driehoek voor politieke gevangenen. De roze driehoek werd gebruikt voor de categorie ‘zedendelinquenten’. Hieronder vielen pedofielen, verkrachters, zoofielen (gatver) en ook homo’s.

U, Trouwe Lezer, denk nu natuurlijk: ‘Aha Cappuccino, dus toch homo’s!’ Klopt, ook homo’s. Dit waren echter voornamelijk Duitse homo’s die werden opgepakt door de Gestapo aldaar. Het feit dat die mensen homo’s waren werd nog niet eens als probleem ervaren, het was puur praktisch: als homo ben je nou niet direct bezig met de verspreiding van het Arische Ras. Weg er mee dus, dachten de Duitsers. Er was geen structurele vervolging. Uiteraard zijn er wel Nederlandse homo’s in concentratiekampen gekomen, maar niet direct omdat ze homo waren. Sterker nog: in Den Haag werd in 1943 zelfs een homokroeg geopend.

Hoe zijn die verhalen van massale homovervolging in Nederland de wereld in gekomen dan? Daar heeft Tijsseling ook een antwoord op:

De Nederlandse homobeweging heeft in de jaren zeventig een stevige lobby gevoerd om homoseksuelen erkend te krijgen als slachtoffergroep van de oorlog. Alleen met zo’n erkenning zouden vervolgde homo’s in aanmerking kunnen komen voor schadevergoeding.

Kortom, hoaxerij van de bovenste plank. Begrijp me goed: ik heb dus niks tegen homo’s en  iedere dode in het concentratiekamp was er een te veel. Waar ik niet tegen kan is dat hijgerige gedoe. ‘Wij zijn ook slachtoffers, accepteer ons, wij zijn ook normaal, wij horen er ook bij!’ Deze herdenking heeft helemaal NIETS te maken met de gestorven homo’s in de tweede wereldoorlog. Welnee, het is puur weer zo’n vertoning van ‘oh jongens, wij homo’s zijn zo gewoon dat we bijzonder zijn’. De mensen die daar vanavond zijn staan daar niet uit respect voor de gevallenen, nee, die staan daar puur voor zichzelf. De roze driehoek, laat me niet lachen. Als de Nazi’s echt bezig waren geweest met het structureel vervolgen van homo’s hadden ze als logo wel een bruine ster gekozen in plaats van een roze driehoek. Sodeflikker op zeg.

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 4 mei 2010, in Complotten, Idioterie en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. Gewoon

  Mijn oog viel op dit uiterst laakbaar artikeltje dat ook nog op bijzonder aanstotelijke wijze geschreven is. Pijnlijk dat taal soms zo oneigenlijk en respectloos gehanteerd wordt.

  Het kostte mij even moeite om mij niet te laten verleiden tot dezelfde schuttingtaal. Echter het maaksel aan misplaatste woorden is gedrukt in ‘Cappuccino schrijft, Doe mij nog maar een bakkie’. Dus na een kopje van deze overheerlijke nectar kwam ik gelukkig weer tot mijzelf en probeerde door het braaksel aan ordinaire woorden de boodschap te lezen die de penvoerder mij toch wilde overbrengen. Althans dat mag ik aannemen want hopelijk ging het hele gewrocht niet over het kunnen etaleren van de eigen onbeschaafdheid van de auteur.

  De donderpreek gaat erover dat de auteur zich ontzettend ergert aan homo’s waarbij terloops ook nog de gekleurde medebewoner, de gewone man en vrouw uit de straat en ook nog een enkele bekende Nederlander een veeg uit dezelfde pan krijgt.
  En dat omdat deze onderscheidenlijke groepering niet gewoon en normaal doet. Althans dat beweert de steller van het stuk.

  Zonde dat de schriftschrijver geen begrip op kan brengen voor natuurkundige wet van actie geeft reactie. Want de reactie van homo’s (maar ook andere minderheidsgroeperingen overigens) om zich te profileren komt helemaal voort uit de ongelijkwaardige behandeling (de actie) die door overheersende groeperingen uit de samenleving aan vele groeperingen oplegt.

  Of vergis ik me en behandelen vele leden uit de dominante groeperingen in onze maatschappij elk mens wel gelijk? Dus onze wereld kent geen discriminatie en blank en donker wordt gelijk behandeld? En vrouwen hebben dezelfde carrièrekansen als mannen? Invaliden wordt geen beperkingen opgelegd in het sociale leven? En het geloof accepteert elke geaardheid dus gesluierde vrouwen doen het zich zelf aan en homoseksualiteit is geen ziekte volgens het instituut kerk? En landen slaan elkaar tijdens oorlogen niet de hersenen in vanwege het zijn van een inferieur ras?

  Nee verdrietig genoeg vergis ik me niet en zijn dit soort praktijken de realiteit van alledag. En als reactie op dergelijke misgedragingen vanuit de overheersende samenleving zullen minderheidsgroeperingen zoals de homoseksuelen blijven benadrukken dat ze bestaan en dat ze wel degelijk bestaansrecht hebben en gelijkwaardig behandelt dienen te worden. Dat is namelijk normaal en het zegt wat mij betreft meer over de minderwaardigheid van degene die daar niet mee om kan gaan. Dus steller van het afkeurenswaardige artikeltje, doe normaal en gewoon door iets te doen aan je discriminerende gedrag. Des eerder zul je erbij gaan horen en hoef je jezelf niet te verlagen tot het schrijven van dergelijke onbetamelijke baksels.

 2. Het gaat om de aparte, speciale slachtofferrol die men hier zich weer aanmeet, alsof iedere homo in Nederland is weggevoerd in wo2. Dit is gewoon pertinent niet waar. De herdenking wordt als instrument gebruikt voor homo-emancipatie en dus tot een politiek statement gemaakt. DAT is het issue. Homo-emancipatie kan je op allerlei andere manieren uitdragen, maar het op een dergelijke manier kapen van de dodenherdenking vind ik dus walgelijk. En ik breng dat met enig sarcasme, ja. Tough luck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: