Hava naquila

Nou, Trouwe Lezer, de poep heeft de ventilator geraakt. Zoals u waarschijnlijk wel gelezen heeft heeft de IDF een zwerm boten van zogenaamd vreedzame activisten geënterd die hulpgoederen zouden vervoeren voor de bezette gebieden. Riiiiight, vreedzaam. Dat het er alles behalve vreedzaam aan toeging bewijst dit videootje. Maar luister vooral ook even naar de tendentieuze tekst: Grote Engerd Israel schiet vredelievende oetsjikoetsjie vredesactivisten dood, terwijl duidelijk te zien is dat de commando’s zo van hun touwen afgemept worden. Als je iets niet moet doen als je je leven wilt behouden is het wel een Israëlische commando aanvallen. Eigen schuld, dikke bult, zou ik zo zeggen. Alle politiek correcte mensjes vallen uiteraard weer over elkaar heen om ‘te veroordelen’, ‘excuses te te eisen’ en meer van dat soort inhoudsloos geneuzel.

Als ze er echt wat aan wilden doen zou er nu actie volgen. Actie die misschien wel vanuit Turkije kan komen. Turkije zoekt steeds meer toenadering tot moslimlanden en bekoelt tegelijkertijd de eens goede banden met Israël sinds de islamitische AK-partij daar aan de macht is. Tel daarbij op de steeds verder oplopende spanningen in de regio, het feit dat al die mediterrane mannetjes toch al zo opvliegend zijn en je hebt het recept voor een kewle oorlogsfilm. De Stafchef van het Turkse leger heeft een werkbezoek in Turkije afgebroken en ook de premier Erdogan is op weg naar huis. Reken maar dat er daar flink gediscussieerd wordt over een gewapende oplossing. Van te voren had Turkije al aan Israël laten weten dat er ‘represailles‘ zouden volgens als de vloot geblokkeerd zou worden. Nou heeft Isreal al jaren een zeeblokkade waar nog nooit iemand doorheen is gebroken, dus je kon er donder op zeggen dat dit zou gebeuren.

De vraag is echter wat er nu verder gaat gebeuren, Trouwe Lezer. Houdt iedereen het hoofd koel en wordt dit slechts het zoveelste incident in een lange rij van schermutselingen, of barst de bom en komt er een gewapend conflict van? Volgens de laatste berichten is ook een Turks parlementslid gedood, dus je hebt zomaar kans dat de boel daar gaat ploffen. Erdogan heeft al flink intimiderende taal geuit, en dan hebben we Van Agt en Gekke Gretta nog niet eens gehoord. Mocht u uw vakantie in Bodrum of Antalya al geboekt hebben, check dan voor de zekerheid maar even of de annuleringsverzekering ook geldt in geval van total all out war…

Instant Update: *kuch* leugenaars *kuch*
Update 2: Lieve jongens, die *vredes*activisten…
Update 3: Ah, daar komt de veiligheidsraad al. Het zal mij benieuwen of verder gaan als een ‘veroordeling van het geweld in de sterkte bewoordingen’. Ik denk van niet eerlijk gezegd…
Update 4: Om nog maar even de zinloosheid van dit konvooi aan te tonen: ze hadden 5000 ton aan spullen bij zich. Alleen gisteren al werd in Gaza 2129 ton aan goederen en 300.000 liter diesel geïmporteerd. Hoezo, er komt nooit iets Gaza binnen?
Update 5: Wat zijn ze lievvv he, die vredesactivisten. En zo geweldloos ook…

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 31 mei 2010, in Midden Oosten en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: