Hava Naquila 2

Heeft u zich wel eens afgevraagd, Trouwe Lezer, waarom Amerika zich zo stil en op de vlakte houdt in het hele ‘vrijheidsvloot’ verhaal, afgezien dan van de gebruikelijke redenen? Ik ook niet, todat ik het volgende berichtje tegenkwam: een Amerikaanse kernonderzeeër doorkruist de straat van Hormuz, een strategische zeearm van de Persische Golf waardoor een hele hoop olie wordt getransporteerd. Dat is nog niet eerder voorgekomen en Iran is dan ook in de hoogste staat van paraatheid. Daarnaast heeft Israël sinds kort ook twee Dolphin kernonderzeeërs voor de kust van Iran.

Tel daarbij de opgelopen spanning op tussen Israël, Turkije en de rest van het midden-oosten op en je hebt een recept voor oorlog. Nu zijn die kernonderzeeërs vooral ter afschrikking bedoeld, maar ze kunnen ook verdomde doeltreffend zijn met bijvoorbeeld kruisraketten die toch 1500 kilometer verder een haatbaard van zijn ezel kunnen knallen. Het is in ieder geval een duidelijke reactie op de stijgende spanning in de regio. En die spanning kan vandaag nog verder oplopen als wederom boten vol met enorm *LUIDE KUCH* vredelievende activistjes richting Gaza koerst. Israël  heeft al gezegd ook deze boten te zullen stoppen. Terecht overigens, als je ziet wat voor tuig er op zit. Die eenarmige bandiet hadden ze van mij daar mogen houden, maar 10 tegen 1 dat die Hollandse Hamas Malloot gezellig weer vanuit 0031 zijn islamterreur mag voortzetten. Kortom, het kan weer feest worden, al zal Israel wel wat voorzichtiger zijn in het enteren van de volgende boten. De spanning loop tin ieder geval aardig op na de gezellige toespraak van de Turkse premier Erdogan gisteren. Afgelopen nacht heeft Israël als diplomatenfamilies uit Turkije geëvacueerd, nadat bekend is geworden dat onder de *ENORM HARDE KUCH* vredesactivisten een terroristencel is ontdekt, die dus gewoon ongehinderd aan boord mocht gaan in Turkije. Ik vraag mij af of u dit nieuws gaat horen bij het 8 uur journaal vanavond, Trouwe Lezer. Iets zegt mij van niet. Maar wellicht is dat dan al niet meer interessant en zitten we met zijn allen met bier en chips naar CNN te kijken voor de live coverage van de oorlog tussen de VS en Israël tegen Turkije en Iran.

Update 1: Ja hoor, echt heeeeeeeeel vredelievende mensjes daar aan boord. Echte idealen, zie je weinig meer.
Update 2: Kijk aan, die vredelievende mensen zelf aan het woord: „De Israëli’s vielen ons zomaar zonder waarschuwing aan na het ochtendgebed”, aldus de Maleisiër Norazma Abdullah. De eveneens vrijgelaten Marokkaanse parlementariër Abdelqader Amara vertelt: „Wat gebeurde, was ongelofelijk. De manier waarop de criminele Israëlische soldaten ons sloegen en Turkse activisten in koelen bloede doodden, was als in een bloedige film. Zij hadden hen kunnen arresteren.” Er is dus duidelijk nog niemand geweest die ze van het bestaan van dit filmpje heeft verteld… Stelletje leugenaars.

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 2 juni 2010, in Midden Oosten en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: