Infantilisering? Debilisering!

Serieus, Trouwe Lezer, dit land is weer een stukje verder naar de klote. Schreef ik eerder dit jaar al dat dit land ten onder ging aan infantilisering, tegenwoordig zijn we al een stadiumpje verder: debilisering. Jawel. En nu kunt u wel zeggen: ‘Nou, Cappuccino, in zo’n vaart loopt dat toch niet?’ Nou, reken maar van jetje hoor, in zo’n vaart loopt het dus verdikkeme wel. En er is niet dat u er aan kan doen. Dit land wordt met de minuut dommer. Niet slimmer, maar dommer. Wij stevenen af op een natie van totaalRetards. Kwijlende idioten die de hele dag call-TV kijken en dan nog het antwoord niet snappen. Achterlijke gladiolen die de waarschuwing op een pakje tandenstokers niet snappen en in hun ogen prikken.  Nog meer PVDA-aanhangers. Dit hele land verwordt tot 1 grote openluchtinrichting vol met Tros Muziekpleinaanhangers. ‘Maar waar baseer je dat dan op, Cappuccino?’, hoor ik u denken. Op kassameisjes dus, Trouwe Lezer. Kassameisjes.

Die zijn dus blijkbaar te dom voor woorden om uit te vinden of iemand alcohol mag kopen. En dan heb ik het niet over hardcore rechercheren of die trekvlek met puisten aan de andere kant van de balie de alcholgerechtigde leeftijd al bereikt heeft. Je röntgenogen aanzetten, aan de hand van een slepende tred en de grootte van het vingerkootje van zijn linkerpink berekenen dat die maagd nog minsten een half jaar moet wachten om zijn eerste biertje te mogen kopen. Dat soort werk. Maar daar heb ik het dus niet over. Nee, het gaat hier om een godverdommese simpele JA/NEE vraag.

Als zo’n kassamuts twijfelt over de alcoholgerechtigde status van zo”n kudtpubertje, vraagt ze hem naar zijn ID. So far, so good. Maar dan houdt het op, Trouwe Lezer. Want die VMBO-mutsen van tegenwoordig kunnen dus niet eens uitrekenen of iemand dan ook daadwerkelijk alcohol mag kopen. Zodra ze de datum op het ID zien gaan de hersentjes van de toekomstige bijstandsmoeders blijkbaar vol-le-dig in een staat van Total Meltdown. Ze klappen dicht, giechelen, zweten en krijgen dan een aneurysma waardoor de weinige hersencelletjes smelten. Terwijl het zo makkelijk is. Ze hoeven maar 1 getal te onthouden: 1994. Er na: geen alcohol. Er voor: wel alcohol. Wel. Niet.  Zo fucking simpel is het, maar dat lukt dus niet. Daarom heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel een soortement van draaischijf geïntroduceerd aan de hand waarvan de toekomstige Wajongers de juiste datum kunnen berekenen. 30.000 van deze schijfjes zijn er al verspreid. Minimaal 30.000 kassamutsen die niet eens fatsoenlijk een jaartal kunnen onthouden. Ik zeg minimaal 30.000, want er zijn dus ook supermarktketens die de juiste datum met neonletters in hun kassasysteem hebben staan.

Kun je je het voorstellen? In het huidige onderwijssysteem wordt kinderen niet eens meer geleerd hoe ze 16 jaar terug moeten tellen. Sterker nog, om een jaartal te onthouden. Ze hoeven verdomme niet eens te rekenen. Je vraagt je af wat ze nog meer niet kunnen. Stel je voor dat zo’n muts kinderen krijgt. ‘O, mijn baby is nou 6 maanden. Mocht’ie dan cola en chips, of hoe zat dat nou? Issie al oud genoeg voor de Mac?’ Horror en gruwel.

Mark my words: de wereld gaat ten onder aan debilisering.

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 26 oktober 2010, in Idioterie. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Ik wil niet vervelend doen, maar is het niet zo dat iedereen geboren VOOR 1994 wel alcohol mag drinken? Of moet ik (geboren in 1982) nu stoppen met drinken? Beetje jammer het gezeik over gebrek of het ontbreken van intelligentie bij de kassameiden als het goed schreven van een artikel ook al een uitdaging is.

    Ik zou zeggen ga eens een dagje leeftijden zitten gokken bij de plaatselijke supermarkt!

  2. Heel scherp! Neem een biertje van me.

    Beetje jammer dat je het artikel niet snapt. Het gaat niet om het gokken van leeftijden, het gaat om een simpele ja/nee vraag en het onthouden van 1 getal. Ik maak een foutje en ik leer daar van. Ik neem toch aan dat je dat na 2x proberen zoiets simpels als naar een datum kijken en dan ja of nee zeggen wel onder de knie moet hebben. Maar het gaat niet alleen over dat ene getalletje, want als je dit al niet eens kan, wat dan wel? De samenleving wordt dommer en dat is een feit.

  3. Iets niet snappen ligt niet altijd alleen maar aan de ontvanger.

  4. Ja, natuurlijk. Die identiteitskaarten verschijnen tegenwoordig ook heel vaak in het cyrillisch. En spijkerschrift is ook heel populair tegenwoordig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: