Coen Moulijn, Held (1937-2011)

En wederom is een icoon van ons heengegaan, Trouwe Lezer. Feyenoord’s beste linksbuiten ooit is niet meer. 487 wedstrijden in het eerste van Feyenoord, 1 Europacup 1, 1 wereldbeker, 2 KNVB-bekers en 5 landskampioenschappen. Een lijstje waar menig voetballer apetrots op zou zijn. Als Coen al niet een standbeeld had, dan zou hij hem moeten krijgen. Coentje, een linksbuiten die acties maakte zoals je ze tegenwoordig niet meer ziet op de velden. Legendarische momenten uit zijn carrière zijn de manier waarop hij uit zijn vel springt na een schandalige overtreding in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid in  1965, of het omhoog houden van de Europacup 1 in het San Siro in Milaan.

Tegenwoordig kunnen we als Feyenoorders alleen maar dromen van een speler met zijn kwaliteiten, toewijding en passie. Waarschijnlijk zal dat wel bij dromen blijven, want spelers zoals Moulijn, die maken ze niet meer.  Coen, jij was nou nog eens een Held.

Update 1: Misschien toch nog een beetje hoop, Trouwe Lezer. Het overlijden van Moulijn viel samen met een zonsverduistering en een meteorenregen. Als dat geen teken is dat er ergens op de wereld weer een briljante Feyenoord-linksbuiten is geboren weet ik het ook niet meer…

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 4 januari 2011, in Sport en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: