Euuh, Mario… Het is nu wel tijd om te gaan denk ik zo

Ik schrijf de laatste tijd bijna nergens anders meer over, Trouwe Lezer. Feyenoord. Die put van treurnis op Zuid. Die prachtige club die je kan doen juichen en gillen van uitzinnige extase of je stil kan doen wegkruipen in een donker hoekje van verdriet en schaamte. Een middenweg is er gewoon niet. Helaas is het de afgelopen 10 jaar meer en meer het laatste. En momenteel is het gewoon een diepe, treurige, pijnlijke lijdensweg. En waar ligt dat dat aan? Het is makkelijk om de trainer de schuld te geven. Normaal gesproken ben ik er daar niet van, maar nu begint het er toch echt wel van te komen hoor. Zelfs Arie Haan is om minder weggestuurd. Na gisteravond werd nog maar eens pijnlijk duidelijk dat Mario niet meer de man is die deze ploeg aan de praat kan krijgen. Er was wederom -na de kans-lo-ze nederlaag tegen die snavels- 0,0 beleving en strijd. Zelfs de ‘briljante’ tactische omzettingen van Mario brachten niet het gewenste resultaat. Alweer niet. En wat moet je dan als trainer doen, als het al 20 wedstrijden achter elkaar kut met peren is? Als je de boel niet meer aan de praat krijgt? Juist. Opstappen. De eer aan jezelf houden. Maar Mario, is een knokker, zegt hij zelf: ‘Ik blijf altijd positief, ik ben een knokker, dat heb ik ook bij NEC laten zien’. Allemaal leuk en aardig, maar NEC is Feyenoord niet natuurlijk. Maar is dit nou winnaarsmentaliteit, of tunnelvisie? Zoals Mario ooit eens zei: ‘Er is hier geen plaats voor ego’s. Niemand is groter dan Feyenoord, het gaat om het belang van de club’. En zo leg ut, en nie anders.

De feiten zijn simpel: Mario krijgt het niet meer voor elkaar om de spelersgroep te laten voetballen zoals het hoort. Maar het is te simpel om alles alleen op hem af te schuiven, Trouwe Lezer. De spelersgroep bakt er ook geen een flikker van. Het is slapheid troef met een mentaliteit waar zelfs een beroepswerkloze zich voor zou schamen. Neem de wedstrijd tegen 020 bijvoorbeeld. Ergens in de 40e minuut werd Swerts werkelijk schandalig onderuit geschoffeld door Imbecillio. Vroeger, zeg vorig jaar en alle voorgaande jaren, zou het meteen vechten geweest zijn. Een voor allen en allen voor een. Vlam in de pan en laten zien dat er een team staat. Gebeurde er iets? Nee. Al die lamzakken bleven maar een beetje staan kijken  met hun handen in hun zij met een glazige blik in hun ogen waar een dooie koe jaloers op zou zijn. Geen sprankje beleving, helemaal niets.

Het grootste bewijs dat de spelersgroep ook niet helemaal meer weet waar het om gaat leverde Wijnaldum gisteren voor de camera’s van Rijnmond: ‘Ik begrijp niet dat ze zulke dingen zingen als het 0-0 staat’. Daarbij doelde hij op supporters die ‘werken voor je geld’ zongen. Joh echt. Deed het pijn, Giorginio? Is je tere zieltje gekwetst? Godsamme man, speel die bal dan ook eens af! En wat dan nog, Gino? Jullie speelden toch ook ruk? D’r werd verdomme pas een beetje inzet getoond toen jullie 0-1 achter stonden. IN JE EIGEN STADION VERDOMME! TEGEN FUCKING DE GRAAFSCHAP. STELLETJE SLAPPE LAMLULLEN!! Prima dat de kwaliteit er niet uitkomt, maar compenseer dat dan met strijd en inzet.

Zo, dat is er uit. Het is duidelijk: Mario is een geschikte kerel, maar momenteel is hij de verkeerde man op de verkeerde plaats. We hebben zo’n graftak als bijvoorbeeld  Co Adriaanse nodig die zijn selectie ergens 40 kilometer van het stadion uit het bos flikkert en dan naar huis laat lopen als het slecht gaat. Die de zweep eroverheen legt. Die de iPods en de PSP’tjes de kleedkamer uitflikkert. Een avondje gamen is niet belangrijker als je club, jongens. Had dan voor Willem II gaan voetballen ofzo. Daar is het normaal om degradatievoetbal te spelen. Hier niet. En Mario is blijkbaar niet de man die dat de jongens kan laten inzien, dus wordt het tijd voor een nieuwe trainer. Zo simpel is het.

Weet je wat, ik stel mijn mening bij: Feyenoord heeft niet alleen een nieuwe trainer nodig, maar ook een nieuwe selectie.

Update: Zie je wel, ik ben niet de enige die er zo over denkt.

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 23 januari 2011, in Sport en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: