NEDERLAND FINANCIERT PAKISTAANSE KERNWAPENS (en MetalMaandag, dat ook nog)

FUEL Weet u het nog, Trouwe Lezer? Dat grote openluchtzwembad in de Pakistaanse provincie Noord-Haatbaardistanië? Afgelopen zomer werden we overstelpt met beelden van zielige mensen waarvan dat lemen huisje toch niet zo goed bleek te drijven. Hele dorpen werden weggespoeld door extreme moessonregens. Let wel, die moessonregens zouden lang zoveel impact niet hebben gehad als de overheid gewoon fatsoenlijk bouwbeleid voerde. Heuvel na heuvel werd kaalsgeslagen zodat modder en waterstromen vrij spel hadden, maar dat terzijde. Bult en schuld en zo. Heel vervelend voor die mensen, maar niets aan te doen. Daar hebben ze een overheid voor die ze helpt. Niet Mijn Probleem. Nou, daar dachten de samenwerkende hulporganisaties weer anders over. Giro 555 werd opengetrokken en werd 27 miljoen euro opgehaald. ZE-VEN-EN-TWIN-TIG MILJOEN. Van de pot gerukt is het.

Ik zei toen nog zo: ‘Jongens, doe dat nou nie-iet. Laat die Paki’s hun eigen boontjes doppen. Laat ze het lekker zelf uitzoeken. Geld zat daar’. Kritiek kreeg ik, Trouwe Lezer, kritiek! Hoe kon ik zo harteloos zijn? Die arme Pakistaanse overheid had helemaal niet de middelen om de problemen die het zelf veroorzaakt op te ruimen. Nu ja, Trouwe Lezer, dat die overheid die middelen niet had klopt wel. Die hadden ze namelijk ergens anders voor nodig. Want wat heeft Pakistan gedaan terwijl het halve volk wegspoelde? Juist: het kernwapenarsenaal verdubbelen. Die vrolijke curryvreters zijn van 50 naar zo’n 100 kernwapens gegaan. Kosten per nuke: tussen de 25 en de 30 miljoen (bron – en dat zijn de kosten in Engeland dus je kunt er vanuit gaan dat die Paki’s het goedkoper doen). Goh! Is me dat even toevallig, dat is ongeveer hetzelfde bedrag als wat er uit Nederland is gekomen. Ze hebben dus zo’n 1,3 miljard euro uitgegeven aan best wel overbodige wapens (want met 50 van die dingen kun je India ook aardig platnuken) terwijl wij hier naar huiliehuilie beelden zaten te kijken en onze portemonnees trokken.

‘Nou Cappuccino, is dat niet wat kort door de bocht?’ hoor ik de criticasters onder u denken. Neen! Afgelopen maand kampte Australië met een zondvloed van epische proporties en het is daar nog niet voorbij. Nu vraag ik u: heeft u een spotje van 555 gezien voor Australië? Iemand horen oproepen om geld te doneren voor die arme mensen die wegspoelen waar ze bij staan? Nee, natuurlijk niet! Australië dopt zijn eigen boontjes wel. Maar Down Under zijn dan ook geen kernwapens te vinden! Ik heb het al vaker gezegd: geld geven aan arme landen houdt de tyfuszooi daar in stand. Je lost pas echt wat op als je daar geen geld meer naar toe gooit. De beste uitvindingen zijn gedaan zonder subsidie en zo werkt dat ook met landen. Wordt me dat morgen even een leuke discussie met die geitenwollensok bij de koffieautomaat! LAAT HET VERDOMME EEN LES VOOR JULLIE ZIJN als je weer een jankfilmpje voorbij ziet komen voor de arme mensen in Bombay die een kernbom op hun harses hebben gehad. En denk maar niet dat die Indianen zo onschuldig zijn, want die hebben ook zat nukes.

Welnu, tijd voor muziek. En wat voor muziek! Muziek over het einde der tijden van de band die mij tot metal heeft bekeerd. Metallica is een band van helden. Heeft geen verdere introductie nodig. Metallica is ontegenzeggelijk EindBaas. Dus om lekker in de stemming te blijven: Blackened. En vergeet niet aan al die arme paki’s te denken he. Ze hebben het zo hard nodig.

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 31 januari 2011, in Metal Maandag en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: