Red de wereld, word een boom

Cappuccino Uitvaartservice heeft weer iets moois voor U, Trouwe Lezer. Hadden we eerder al over manieren om uit het leven te stappen, vandaag gaan we het hebben over wat daarna komt. Jawel, doodgaan is één ding, maar dat lijk kunnen we natuurlijk niet zomaar laten liggen. Dat gaat rotten, stinken, ontbinden en trekt mensen met aparte voorkeuren aan. Moeten we niet willen. Maar begraven, tsja… Dat is ook niet wat de moderne mens wil. Hele kerkhoven liggen al vol met rottende lijken die geen fuck meer voor de maatschappij betekenen. Kostbare grond wordt verspild. Zonde. Moeten we niet willen. Cremeren en uitstrooien dan? Weet je wel hoeveel C02 daarbij vrij komt zonder tegenprestatie? Daar is zo’n terraswarmer of een SUV niks bij hoor. Duurzaamheidsniveautje 0, zeg maar. Moeten we ook al niet willen.

Nee, Trouwe Lezer, wat de ecologisch verantwoorde en duurzaamheidsbewuste mensch van tegenwoordig wil is iets dat bijdraagt aan maatschappij en aan het milieu. En het is dus gewoon mogelijk om maatschappelijk verantwoord te sterven. Kom er maar in, Bios Urn (check dat kekke logo dan). Volledig biologisch afbreekbaar (want gemaakt van kokosnotenschil, samengeperst veen en een handje cellulose) én CO2 neutraal geproduceerd. Het mooie eraan is dat je zelf kan kiezen wat voor boompje je wilt worden.Van lullig rozenboompje (Albert Verlinde) tot een machtige Sequioa (Chuck Norris), alles kan. Jarenlang kun je groeien en bloeien en zo alle CO2 die je met jouw vieze aardse menselijk lichaam de atmosfeer in geperst hebt recyclen tot schone, adembare lucht. Is dat GroenLinks of niet? Ik ben niet zo’n boomknuffelaar, maar ik zou het hier toch bijna van worden. Zo’n boom is ook veel leuker om maar toe te gaan als een zerk en je hebt ook geen gelazer met zo’n foeilelijke urn op je schoorsteenmantel.

Daar stopt het natuurlijk niet. Denk aan de eindeloze mogelijkheden! Jouw zaadjes zullen zich verspreiden en nieuwe boompjes en plantjes worden die de wereld weer een stukje groener maken. Eeuwig leven ligt voor het grijpen. Duizenden dieren zullen zich onder jouw takken verschuilen en kinderen zullen aan jouw takken schommelen. Je zult een habitat van nieuw leven worden. Ik hoor het ecologisch verantwoorde deel van Nederland al soppen van vrolijkheid. Ik wil zelfs zo ver gaan als te beweren dat er complete volksstammen (ha-ha) zijn die als boom meer voor de wereld betekenen dan als mens. Dit is wat slechte managers uit het middenkader een win-win-win situatie noemen.

Maar er is meer. Als onverhoopt een van je klein- of achterkleinkinderen de verkeerde kant op dreigt te gaan kun je ze uitschakelen met een welgemikte vallende tak. To-ta-le controle. Je kunt jezelf natuurlijk ook nuttig maken als hout voor een Billy Boekenkast. Die dingen moeten tenslotte ook gebouwd worden. Ik zeg het je, Trouwe Lezer: verbomisering is de shit, de oplossing die we nodig hebben om de wereld te redden. Per week sterven er gemiddeld een kleine 3000 mensen, dus als we een beetje doorpakken zijn die oerbossen zo weer hersteld. En dat is alleen Nederland nog maar. In, pak ‘m beet, Libië, Afghanistan, Brazilië of Somalië sterven er natuurlijk véél meer af dus voor je het weet zijn de woestijnen verleden tijd en wordt de wereld weer een paradijs van Melk en Honing. Dit moet te doen zijn mensen. De urn is er al, nou jij nog. Red de wereld, Trouwe Lezer. Word een boom.

Advertenties

Over cappuccino

Schrijver, koffiedrinker, realist, vader van een tweeling, gadgeteer, Alfa Romeo Bestuurder, Metalhead, Getronics

Geplaatst op 12 mei 2011, in Fringe en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: